Pokazem kulinarnym prawdziwego mistrza kuchni - Adama Gesslera, rozpoczął się drugi etap VI edycji konkursu "Chorzowskie Smaki". Konkurs „Chorzowskie Smaki” na stałe zagościł w kalendarzu chorzowskich imprez. Jego celem jest promocja zarówno chorzowskich gastronomów, jak i samego Chorzowa jako miejsca smacznej i urozmaiconej kuchni. W tegorocznej edycji Chorzowskich smaków, zgłoszone dania konkurować będą, podobnie jak w latach ubiegłych, w trzech kategoriach – przystawce w odsłonie na zimno lub na ciepło, daniu głównym oraz w nowej kategorii – „na słodko”. Przez cały wrzesień odwiedzający restauracje biorące udział w konkursie będą mogli spróbować konkursowych dań za 50% ceny, wziąć udział w głosowaniu internetowym www.chorzowskiesmaki.pl i wygrać nagrodę. Ogłoszenie wyników odbędzie się podczas uroczystej gali na początku października. Zachęcamy do czynnego udziału w konkursie.
Spróbuj konkursowych potraw za 50% ceny
17 - 23 września
Bar pod Estakada | ul. Rynek 11
Patria-Chopin | ul. Wolności 1
Restauracja Sztygarka | ul. Piotra Skargi 34
Pizzeria Al. Dente | ul. Hajducka 10/1
24 - 30 września
Wioska Rybacka | Promenada gen. J. Ziętka
Tokyo Sushi |ul. Sienkiewicza 16/7
Rebelia Pub & Restaurant | ul. Sobieskie

![]() |
Chorzów – najstarsze demograficznie miasto wojewódzwtwa śląskiego; miasto na prawach powiatu położone na Wyżynie Śląskiej na obszarze Górnośląskiego Zagłębia Węglowego. W przeszłości jego gospodarka związana była ściśle z przemysłem węglowym i hutniczym, obecnie - w związku z zamknięciem wielu kopalni i ograniczeniem zakresu działania hut stali, te filary przemysłu nie odgrywają już wiodącej roli w gospodarce miasta. |
Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola